Klimaatsofa: ‘Kan je leven zonder eigen auto?’

Op donderdag 18 januari kan je in de raadzaal van het stadhuis in Halle terecht voor een lezing in het kader van Klimaatsofa: ‘Kan je leven zonder eigen auto?’.Kan je ook zonder eigen wagen volwaardig deelnemen aan de samenleving? Luc Vanheerentals is overtuigd van wel. Hij schreef het inspirerende boek ’50 ways to leave your car’. Tijdens de Klimaatsofa biedt hij praktische tips aan iedereen die de auto wat vaker aan de kant wil laten staan. Tijdens de lezing ontdek je waarom duurzame verplaatsingen beter zijn voor de samenleving en voor je gezondheid, je sociale contacten en je portemonnee.De Klimaatsofa is een samenwerking met Agentschap Natuur en Bos, Colibri Mobility, Dégage! vzw, Klimaatpunt Pajottenland & Zennevallei vzw, Nieuw Stadhuis Halle, Opgewekt Pajottenland, Provincie Vlaams-Brabant, Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei, Strategisch Project Zennevallei.Praktisch:Wanneer: donderdag 18 januari van 20u tot 22uWaar: Raadzaal stadhuis, Oudstrijdersplein 18, HalleTicket: 5 euro (sociale prijs: 1 euro)Carpoolen naar de Klimaatsofa? Via www.groupcarpool.com kan je een lift zoeken of zitplaatsen in je wagen beschikbaar stellen.Info: http://www.halle.be/evenem.../kan-je-leven-zonder-eigen-auto

Lees meer »

Lezing: Kan het wat trager alstublieft ? - Zaterdag 4 november

De Wereldmaand in Halle is een jaarlijks evenement dat in november plaats vindt. Ook dit jaar wordt een maand lang activiteiten georganiseerd die de diversiteit in de stad vieren en duurzaamheid in de kijker zetten. Het thema van deze editie is ’20 jaar in beweging’. De Wereldmaand bracht al heel wat mensen in beweging. Opnieuw geven tal van verenigingen en vrijwilligers de wereldmaand mee vorm via infoavonden, films, debatten, optredens, culinaire activiteiten en zoveel meer.

Lees meer »

Workshop 'Veilig op de baan met een E-bike' voor de gemeente Pepingen

Voor de gemeente Pepingen organiseren we een workshop voor gebruikers en mensen die overwegen op een elektrische fiets aan te kopen. We overlopen de verschillende e-bike modellen en geven verkoops- en gebruikstips. We gaan ook even door het verkeersreglement en dan gaan we op stap: We doen behendigheidsoefeningen, onder meer met een bus (waarvoor dank aan De Lijn) en we gaan samen de weg op.

Lees meer »