Lezing: Kan het wat trager alstublieft ? - Zaterdag 4 november

Gepubliceerd op 12 oktober 2023 om 11:47

De Wereldmaand in Halle is een jaarlijks evenement dat in november plaats vindt. Ook dit jaar wordt een maand lang activiteiten georganiseerd die de diversiteit in de stad vieren en duurzaamheid in de kijker zetten. Het thema van deze editie is ’20 jaar in beweging’. De Wereldmaand bracht al heel wat mensen in beweging. Opnieuw geven tal van verenigingen en vrijwilligers de wereldmaand mee vorm via infoavonden, films, debatten, optredens, culinaire activiteiten en zoveel meer.

Deze lezing rond duurzame mobiliteit past onder 1 van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstelligen (Sustainable development Goals' of SDG's). Deze mondiale doelstellingen zijn door de Verenigde Naties opgesteld om van deze aarde een betere plaats te maken tegen 2030.

Tijdens deze lezing nodigen we je uit om samen na te denken over alternatieve, duurzamere vervoersmodi, waaronder de fiets en te voet gaan. Hoe kunnen we deze een prominente plaats geven in de manier waarop we bewegen. We inspireren ons op literatuur  van experten ter zake, zoals (de andere) Kris Peeters (expert mobiliteit), 'fietsprofessor' Marco te Brömmelstoet en Ing. Philippe Bihouix (expert Lowtech).

Waar ? Wereldcafé - Oude Post, 1500 Halle

Wanneer ? Zaterdag 4 november van 14u tot 16u.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.