“Ons verhaal” doet denken aan het begin, met de kleine tractor op drie wielen, de kleine fiets met een rrrrrrr-geluid met spelkaarten in de spaken, aan de eerste fiets met versnellingen, de eerste fietsreis als 16-jarige, enz. Kortom, die fiets was altijd wel aanwezig, ook tijdens de gediversifieerde professionele loopbaan.

In 2020, tijdens de corona-crisis is het idee van Colibri Mobility geboren. Onze passie voor en vooral onze overtuiging rond het functioneel gebruik van de fiets delen. Niets opdringen, respect tonen voor het uitgangspunt van anderen, enkel het dagelijks gebruik van de fiets “faciliteren”. Voor de rit naar het werk, naar school, voor recreatieve tochten, maar ook voor functionele verplaatsingen waarbij wat meer vervoerd mag worden. Kan je met de fiets ook naar het containerpark, naar de winkel, materiaal transporteren ?

We zijn begonnen met de verkoop van fietstassen en vooral fietskarren waar je allerhande mee kan vervoeren. Iets later is de verhuur van fietstrailers gestart. Vanaf de lente ontvangen we regelmatig klanten die een bagagekar huren voor hun fietsvakantie en (gelukkig) komen ze altijd ontspannen en tevreden terug!

In een volgend stadium zijn we gaan denken aan een vorm van “fiets coaching”. Niet voor wielrenners in spe, maar wel voor geïnteresseerden die willen overstappen op de fiets, maar niet goed weten waar ze moeten beginnen. Voor een regelmatige fietser lijkt dit vanzelfsprekend maar dat is niet zo voor iedereen.

En dat is nog niet alles. Nu en dan werken we aan de organisatie van uitstappen en evenementen, zoals een rit naar Brussel tijdens de autoloze zondag in september.